top of page

Je bent meer dan je omstandigheden

Toen ik een jaar geleden #BEYELLOW aan het schrijven was, leek deze zin: 'Je bent meer dan je omstandighen', al een uitdaging. We leven zo vaak in de ban van onze uiterlijke omstandigheden, het lijkt soms zo normaal dat de externe omstandigheden bepalen hoe we ons voelen. In ‘normale omstandigheden’ vraagt het al om alertheid en bewustzijn om te blijven beseffen dat we zelf keuze hebben over onze overtuigingen, onze gedachten, onze emoties en ons gedrag. In het boek #BEYELLOW heb ik het over de IK-kracht, een plek in onszelf waar we niet van de buitenwereld afhankelijk zijn om een beeld te vormen over onze eigen identiteit en om zelf keuze te hebben naar welke overtuigingen we willen leven.


Nu alles buiten ons zo hard overhoop ligt en bedreiging steeds dichterbij komt, lijkt deze wijsheid bijna van ons af te drijven. Daarom wil ik jullie er graag aan herinneren. Je IK-kracht is er nog steeds!Vanuit IK-kracht nemen we de werkelijkheid waar én hebben we keuze hoe we ermee omgaan. De POWER geeft je de mogelijkheid om voor de POSITIVITY te kiezen.


#beYELLOWinaction

Neem een leeg blad papier en schrijf op waar je bang voor bent. Wees eerlijk met jezelf, geef woorden aan je angst en kom ze onder ogen.

Leg dat blad daarna ver weg. Neem fysiek afstand.


Kies dan een plek in je huis waar je je écht op je gemak voelt.

Installeer je en sluit je ogen. Bedoeling is dat je een paar keer bewust in- en uitademt en jezelf de toestemming geeft om met je aandacht naar binnen en te gaan.

Dan is het de bedoeling dat je eerlijk benoemt wat je waarneemt in jouw innerlijke wereld. Bijvoorbeeld: ‘Ik ben mij bewust van de gedachte dat ik nog iets moet doen voor mij werk.’ Het werkt het sterkst als je deze zin hardop, op een rustig tempo en met een zachte stem uitspreekt. Daarna vul je aan met ‘En ik weet dat ik meer ben dan die gedachte’.

Je ademt opnieuw. En je begint opnieuw ‘Ik ben mij bewust van…’ en vult aan met ‘En ik weet dat ik meer ben dan deze gedachte (of deze emotie).

Bijvoorbeeld;

Ik ben mij bewust van het idee dat ik nog zoveel wil doen. EN ik weet dat ik meer ben dan die gedachte.


Adem in en uit

Ik ben mij bewust van de onrust in mijn borstkast en ik weet dat ik meer ben dan die emotie.

Adem in en uit

Ik ben mij bewust van de gedachte dat alles goed komt en ik ben meer dan die gedachte.

Adem in en uit

En zo ga je door…

Blijf deze stap herhalen tot het je een gevoel van bevrijding ervaart, tot je in een staat komt van mogelijkheden en van kracht.

Volgende stap is om deze staat een vorm te geven, een kleur en een vorm.

Stel jezelf de vraag, ‘welke kleur past bij dit gevoel van bevrijding en van kracht?’

‘welke vorm past bij dit gevoel van bevrijding en van kracht?’


Voorlaatste stap van de oefening is om vanuit jouw verbinding met die staat van POWER (denk aan de kleur en aan de vorm), terug te kijken naar het blad papier van daarnet. Kijk vanuit POWER & POSITIVITY naar het blad en beslis per angst of er NU iets is wat jij kan ondernemen om te vermijden dat dit gebeurt. Zorg ervoor dat je doet wat je kan doen om jezelf en je gezin zoveel mogelijk te beschermen.

De laatste stap die je kan ondernemen, is een zeer belangrijke stap. Blijf in contact met je POWER & POSITIVITY en beeld je een toekomst in waarin jij en je dierbaren gezond zijn. Kijk naar het beeld van jouw toekomst, zie de film waarin iedereen door de crisis heen is gekomen. Voed je gedachten regelmatig met dit beeld, er komt een tijd… Neem die tijd NU al in gedachten, we zijn samen op weg naar het moment dat dit achter de rug is.Wil je meer tips over POWER & POSITIVITY?

Word lid van de facebookgroep https://www.facebook.com/groups/becausetheworldneedsmoreyellow/?ref=bookmarks


Koop het boek

www.beyellow.today


Maak een afspraak voor online coaching via zoom emilie@happycoach.be of met één van de andere YELLOW coaches (beyellow.today)


Loopbaancheques kunnen ook ingezet worden voor online sessies.
Voor € 80,00 heb je recht op 7 uur begeleiding om te groeien naar de YELLOW mindset. 


31 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page