top of page

Anders kijken naar je kritische stem

Ik hoef je waarschijnlijk niet te overtuigen als ik je zeg dat je wellicht niet altijd de beste versie van jezelf bent. Het is vaak makkelijker om op te merken wat we beter hadden kunnen doen, dan om te zien wat we wel allemaal goed doen. Ik wil je uitnodigen om eens op een andere manier naar die kritische blik van jou te kijken.


Stel je voor dat je met deze prachtige gele wagen meedoet aan een race en je gemiddelde snelheid is 125 km/uur. Wanneer je weet dat die auto niet sneller kan, dan ben je tevreden. Als je vermoedt dat er meer power in de auto zit, dan zal je waarschijnlijke wat kritischer zijn. Wat moet ik doen om de maximum snelheid uit deze wagen te halen?


Wat als het ook zo werkt met je eigen mogelijkheden. Je kritische houding toont misschien ook dat je gelooft dat er een nog betere versie van jezelf bestaat? Hier zit de paradox van kritiek. Het kan ons misschien wel lam leggen, maar we zouden niet kritisch zijn als we geloven dat we de race aan de maximaal mogelijke snelheid hebben gereden!


Wat heb je nodig om te blijven groeien, om steeds meer vorm te geven aan die nog betere versie van jezelf?

· Contact met al je bewuste en onbewuste hulpbronnen Hulpbronnen zijn vaardigheden (alles wat je ooit hebt geleerd). Elke positieve emotionele staat die je ooit hebt beleefd is een hulpbron en kan je herbeleven.

· Kunnen loslaten van gewoontes die niet langer in je voordeel werken

· Heel goed weten wat je op elk moment wilt bereiken


Wist je dat zelf-hypnose een manier is om

1. Bewuster contact te maken met al je hulpbronnen

2. Oude patronen los te laten als ze je niet meer dienen

3. Gerichter je focus op je doel te houden van wat je doet

4. Meer flexibiliteit te ontwikkelen onderweg naar je doel

5. Je geloof en je vertrouwen in jezelf te laten groeien


Milton Erickson is een psychiater die een heel milde en respectvolle manier heeft ontwikkeld om met de onbewuste geest te communiceren. Hij is heel duidelijk over het feit dat elke trance een zelf-trance is. Een tweede belangrijke uitgangspunt van deze dokter, is dat trance een zeer natuurlijk fenomeen is. We ervaren dagelijks tientallen keren een lichte trance. Je zou het ook kunnen noemen: ‘ er even niet helemaal bij zijn met je bewuste aandacht’. Vertrekkend vanuit deze twee principes is het dan ook bijzonder logisch dat we kunnen leren om zelf verbinding te maken met onze onbewuste geest en om zelf een communicatielijn te creëren tussen je bewuste en je onbewuste geest. Dat is wat je doet in een zelf-hypnose.

De opleiding bestaat slechts uit 2 dagen. Juist omdat het zo natuurlijk is, heb je niet meer nodig om alle skills aan te leren om dit boeiende proces met jezelf aan te gaan.

Trainer van dienst? Anné Linden, zelf meer dan 40 ervaring met NLP en Ericksoniaanse hypnose én opgeleid door dr. Milton Erickson. De opleiding gaat online door op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei. Vanwege het tijdsverschil met de States, starten we om 15.00 uur in de namiddag (je hoeft bijna geen verlof te nemen!) en ronden we af rond 22.00 uur.

De opleiding gaat door in het Engels. https://www.happycoach.be/zelfhypnose

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page