top of page

Alles begint met een sterke IK

Er wordt mij vaak gevraagd wat de essentie is van #BEYELLOW.

De verleiding is groot om dan heel veel te willen vertellen. Als ik het echt tot de essentie moet brengen, dan zeg ik: ‘Alles begint met een sterke IK

Maar wat is een sterke IK dan?

Ook hier is er de verleiding om ellenlange theorieën te verkondigen. Ik heb mezelf uitgedaagd om die sterke IK te omschrijven in drie punten.

· Zelf – bewust

· Onafhankelijk

· In beweging


Zelf – bewust

Je IK definiëren is niet simpel. Het is misschien zelf niet mogelijk om het mysterie van jouw wezen onder woorden te brengen. Jouw IK drukt zich onder andere uit in de waarden die jij belangrijk vindt en dat je zelf in actie komt om zoveel mogelijk volgens deze waarden te leven.


Onafhankelijk

Een sterke IK vindt het heerlijk om in verbinding te zijn met anderen. Om anderen te inspireren en geïnspireerd te worden. Een sterke IK heeft de ander niet nodig, niet voor die bevestiging en die erkenning waar je misschien al jaren op wacht. Want een sterke IK heeft begrepen dat de enige erkenning die echt werkt, is de erkenning die je aan jezelf geeft!

In beweging

We zijn allemaal uniek en wat we wel gemeenschappelijk hebben, is ons verlangen naar groei en ontwikkeling. Een IK is geen vaststaand ding. Het is een proces, het is altijd in ontwikkeling. Een sterke IK ontdekt meer van zichzelf, elke dag. Een sterke IK blijft niet liggen na het vallen. Een sterke IK wordt niet sterker door een doel te halen, wel door zijn weg ernaartoe.


Alles begint met een sterke IK.

Als je voor een nieuwe uitdaging staat in je leven, stel jezelf dan de vraag: hoe sterk is mijn IK? Weet ik welke waarden ik wil vervullen met deze uitdaging? Heb ik behoefte aan bevestiging of doe ik dit omdat ik er zin in heb? En ben ik bereid om te leren, ben ik bereid om mezelf tegen te komen onderweg?

Is het antwoord steeds JA? Dan ben jij klaar voor je uitdaging!

Wil je graag tips voor het ontwikkelen van een sterkere IK?

Het boek #BEYELLOW staat vol theorie én praktijk over hoe jij jouw sterke IK verder kunt ontwikkelen.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page