top of page

Is Ericksoniaanse hypnose een beetje magie,of niet?

Het woord hypnose roept bij veel mensen vraagtekens op. Geef je dan de controle over jezelf aan iemand anders?

Nee! Milton Erickson is een psychiater die vanuit respect voor de onbewuste geest, ging praten met de onbewuste geest. Niet met bevelen maar vanuit een uitnodigende houding om de onbewuste geest beter te leren kennen. Maar wat is die onbewuste geest eigenlijk? We hebben twee ‘geesten’. Een bewuste geest en een onbewuste geest. Je onbewuste geest is in eerste instantie een opslagplaats. Alle ervaringen die je ooit hebt mee gemaakt, draag je ergens met je mee. Maar je onbewuste geest is niet alleen een passieve opbergplek, het gaat ook op zoek naar relaties tussen je verschillende ervaringen. De relatie tussen jouw ervaringen zorgt ervoor dat jij betekenis kan geven aan wat je waarneemt. Je onbewuste geest houdt alles bij wat je ooit hebt geleerd. Al jouw vaardigheden, al jouw gewoontes, al jouw overtuigingen. Elke dag bepalen deze vaardigheden, gewoontes en overtuigingen een groot deel van jouw doen en laten.Wat doet Ericksoniaanse hypnose? Milton Erickson’s defintie voor trance is, een verhoogde staat van concentratie. Wat je leert, is om je aandacht volledig naar binnen te richten. Je leert om je te ontspannen en contact te maken met die andere wereld, jouw innerlijke wereld. In die innerlijke wereld ga je op ontdekkingstocht. Hierbij zijn er twee belangrijke doelstellingen:Groeien door het versterken van je hulpbronnen


Je bent veel van je herinneringen vergeten, leuke momenten, momenten waarin we geloofden in onszelf, momenten van zorgeloosheid, moment van creativiteit,… Je draagt het allemaal in je. Met de hulp van Ericksoniaanse Hypnose leer je om terug contact te maken met deze momenten en om deze gevoelens en overtuigingen voor jou beschikbaar te maken in situaties dat jij dat graag wilt of nodig hebt.


Groeien door te leren van je ervaringen


Naast de leuke momenten, draag je wellicht ook ervaringen bij je waar je minder blij van wordt. Ervaringen die op de een of andere manier pijnlijk voor je waren. Terugdenken aan deze momenten is lastig omdat je terug in die emotie wordt getrokken. Met Ericksoniaanse Hypnose leer je om vanuit een ander perspectief naar dit soort situaties te kijken. Door vanuit een ander perspectief te kijken, krijg je nieuwe informatie. Dat zorgt ervoor dat je mogelijk tot een andere conclusie komt over jezelf of over de wereld.

Anné Linden heeft zelf gestudeerd met dr. Milton Erickson. Ze is al 40 jaar zeer passioneel met dit vak bezig. Ze begeleidt mensen individueel en ze geeft opleidingen in Ericksoniaanse Hypnose. Ze reist vanuit New York om opleiding te geven in Parijs en in Hoegaarden, bij Happy Coach.

Wanneer deelnemers tijdens de opleiding helemaal onder de indruk zijn van wat er allemaal mogelijk wordt als je gaat communiceren met het onbewuste, dan is Anné altijd zeer duidelijk over haar mening: ‘ This is not magic, this is just using your 2 minds!’Ik geef gratis info avonden over Ericksoniaanse Hypnose en in het najaar start een nieuwe basisopleiding. Interesse? https://www.happycoach.be/ericksoniaanse-hypnose-basis

79 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page