top of page

Hoe maak je een moeilijke keuze?

Misschien is het wel één van de grootste uitdagingen in ons leven, keuzes maken en dan vooral keuzes waarbij we trouw zijn aan onszelf.

Keuzes hebben niet alleen te maken met ‘willen’, de andere elementen zijn ‘durven’, ‘geloven’, een portie ‘foert’ en dan gewoon gaan!

Stel je voor, je wilt een nieuwe stap zetten in je carrière. Je voelt in je hele lichaam dat je niet meer op de juiste plek zet en je voelt dat enorme verlangen om een nieuwe toekomst te creëren.

Als je het verlangen meer en meer aandacht geeft, durft te dromen van je nieuwe leven, dan komt er vast een moment waarbij je realiseert dat dit ook risico’s met zich meebrengt. Dit is het moment dat je ‘durven’ nodig hebt, voorbij de angst. Ik wil je iets vertellen over angst. De intentie achter deze emotie is niet om je dromen stuk te maken. Het doel van angst is om je te beschermen. Wat de angst voor jou wilt, is dat je met een goed plan komt zodat je zo weinig mogelijk onnodige risico’s loopt. Je angst wil dat je jouw verstand gebruikt, niet om je droom weg te duwen, maar juist om die realiseerbaar te maken.

Dit gaat hand in hand met geloven. Geloven dat er een manier is, geloven dat jij het kan, dat je kan leren en dat je sterk genoeg bent om weer op te staan bij een tegenvaller.

Je wilt iets. Je hebt een plan en je gelooft erin.

Heb jij je ondertussen al zorgen gemaakt over wat iemand anders hiervan zal vinden? Tijd voor de ‘foert’!

Het zal je niet lukken om trouw te zijn aan jouw waarden en te voldoen aan alle (mogelijk door jou ingebeelde) verwachtingen van anderen.

Wat mij enorm heeft geholpen in het leren ‘foert’ zeggen, is om iedereen om mij heen het recht te geven op zijn ervaring, zijn emotie. Ze mogen zich zorgen maken, ze mogen goede raad geven, ze mogen zeggen dat ze bang zijn, ze mogen mij wijzen op de risico’s. Ik beslis wat ik doe met deze informatie!

Jij bent in een proces, zij ook. Meer is er niet aan de hand.

Maar het is jouw leven en jij bent de enige die kan kiezen voor wat echt bij je past. Pas nadat je de eerste stap hebt gezet, zal je meer info hebben. Dus ‘gaan’ is de boodschap!

50 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page