Wat is NLP?

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. 

NLP is een communicatie model dat  gaat over de communicatie die je voert met de ander én met jezelf.  Want het klinkt misschien een beetje vreemd, maar in ons hoofd praten we voortdurend tegen onszelf.

NLP is een methode voor communicatie en innerlijke verandering. Het is een verzameling denkmodellen en technieken met als doel de gedachten, gevoelens en gedragingen van jezelf of anderen te begrijpen en eventueel te wijzigen. Het fundament: je ervaring is je eigen schepping. 'Neuro' verwijst naar ons neurologische systeem, de wijze waarop we onze zintuigen (gezicht, gehoor, tastzin, smaak en reuk) gebruiken om onze ervaringen om te zetten in bewust en onbewust denken. 'Linguïstisch' staat voor de wijze waarop we onze taal gebruiken om aan onze ervaringen betekenis te geven, en de manier waarop we die ervaringen overbrengen op onszelf en op anderen. 'Programmeren' verwijst naar de manier waarop we informatie over de wereld rondom op en onze ervaringen inwendig 'coderen' tot een persoonlijk wereldbeeld.

NLP helpt je om je potentieel bewuster en efficiënter in te zetten

NLP gaat over het bewust worden van onbewuste processen en hoe je deze kunt veranderen. 

Het geeft inzicht in waarom je doet wat je doet en biedt concrete handvatten, technieken en oefeningen om een betere versie van jezelf of anderen te maken.

NLP leert  je om van kader te veranderen:

NLP en Communicatie

Communicatie  bestaat uit 3 stappen

  1.  Info binnen krijgen (A & B)

  2.  Info verwerken (C & D)

  3.  Info teruggeven (E)

In deze drie stappen werken neurologie (de manier waarop je dingen verwerkt in je hersenen) en taal met elkaar samen. Taal beïnvloedt de neurologie en de neurologie beïnvloedt taal.  Dit alles gebeurt via patronen. 

Een patroon is een manier van denken en/of doen die we ons eigen hebben gemaakt door herhaling. Patronen ontstaan o.a door onze opvoeding en de dingen die we meemaken.

De meeste van onze patronen werken in ons voordeel, maar soms zitten we met een patroon dat in ons nadeel werkt.

NLP geeft je de kans om, als jij dat wil,  nieuwe patronen te creëren.

Meer weten?

neem geheel vrijblijvend contact op of schrijf je in voor een gratis info avond.

HAPPY COACH

Brouwerij Loriersstraat 1 bus 39

3320 Hoegaarden 

BECAUSE THE WORLD NEEDS MORE YELLOW

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

BTW 0704 555 144

IBAN BE27 0639 7869 5073

KMO Portefeuille DV.O208166