opleiding leiderschap in je gesprek

#communicatieishetbeginvancreatie

Group Discussion
Wat maakt jou
tot de leider in een gesprek?

Allereerste voorwaarde om een gesprek te leiden, is je bewust zijn van het doel van je gesprek. Wat wil je bereiken? 

Volgende noodzakelijkheid is dat je in staat bent om de nodige verbinding met de ander te creëren en eventueel in de loop van het gesprek te herstellen. 

Een laatste, niet te onderschatten basishouding, is flexibiliteit. Kan je meegaan in de verschillende paden van een gesprek, zonder het doel uit het oog te verliezen?
 

programma

Dit is een opleiding van 2 dagen. 

Dag één staat in het teken van het creëren van verbinding en het ontwikkelen van flexibiliteit in manier van communiceren.
Er is veel aandacht voor de basishouding: ben ik bereid om mij af te stemmen op mijn gesprekspartner? Wil ik investeren in deze communicatie? 
Of je nu leidinggevende bent of niet, efficiënte communicatie start met de bereidheid om verantwoordelijkheid te nemen voor het effect van je communicatie. Dit thema staat zeer centraal op dag 1 en geven we vorm met vele praktische tips and tricks. 

Dag twee dan meer over de structuur van je gesprek. Hoe bouw je op? Hoe zorg je dat je binnen het kader blijft? Hoe stuur je de ander met jouw vragen om uiteindelijk de eindmeet te halen van een gesprek waar alle partijen tevreden over zijn? 

deze opleiding in jouw bedrijf

We geven deze opleiding in-company, voor groepen van minimaal 6 en maximaal 12 mensen.