Ericksoniaanse hypnose

 

#theyellowmind

 

 

Het woord 'hypnose' doet jou misschien denken aan zaken die je al op tv of in een show hebt gezien. 

Ericksoniaanse hypnose heeft NIETS te maken met show of met het overnemen van controle. 

Ericksoniaanse hypnose vertrekt vanuit een enorm RESPECT voor het onbewuste en vanuit VERTROUWEN dat het onbewuste alle antwoorden in zich draagt. 

Een Ericksoniaans hypnotherapeut gaat NOOIT tegen het onbewuste vertellen wat het moet doen. 

Ericksoniaanse hypnose is een manier om te communiceren met het onbewuste, maar als een UITNODIGING, niet als een bevel. 


 

Jouw onbewuste geest, wat is dat precies?

Dat is de plek waar al jouw ervaringen liggen opgeslagen. Je hele geschiedenis én ook al je ideeën over de toekomst, al je angsten over wat eventueel ooit fout zou kunnen lopen, al je geluksmomenten,… alles wat ooit door je hoofd is gepasseerd, zit ergens opgeslagen in jouw onbewuste geest.

Jouw onbewuste is de opslagplaats van al je ervaringen én de verbinder van al die ervaringen. Je onbewuste gaat steeds op zoek naar gelijkenissen tussen alles wat je mee maakt, om zo betekenis te geven. 

Een eenvoudig voorbeeld hiervan, is weten of iemand een man is of een vrouw. Als jij iemand op straat tegen komt, start er een supersnel vergelijkingsproces tussen deze nieuwe persoon en alle mannen die je al ooit hebt ontmoeten. De nieuwe persoon wordt ook vergeleken met alle vrouwen die je al ooit hebt ontmoet. Het resultaat van beide vergelijkingen zorgt voor jouw 'weten' welk geslacht deze persoon heeft.  

Dit is hoe jij leert, door vergelijkingen te maken. 

 

Waarom zou je via Ericksoniaanse hypnose gaan communiceren met jouw onbewuste geest?

 

Wel omdat je onbewuste soms vast houdt aan betekenissen (bijvoorbeeld ‘ik ben dom’) of aan gewoontes (bijvoorbeeld nagelbijten of faalangst), terwijl jij misschien liever zou willen dat dit niet langer zou gebeuren.
 

Milton Erickson is een psychiater die een manier heeft ontdekt om zeer respectvol te communiceren met het onbewuste waarbij je de kans geeft aan het onbewuste om bij te leren, om nieuwe keuzes te maken, om nieuwe overtuigingen en gewoontes te ontwikkelen.

 

Als je kiest voor individuele begeleiding met behulp van Ericksoniaanse hypnose, dan leer je in eerste instantie om vertrouwen te krijgen in jouw eigen onbewuste. Je leert stap voor stap hoe jij (begeleid door Emilie) een communicatiekanaal kunt ontwikkelen tussen jouw bewuste en je onbewuste geest.

 

Emilie is sinds 2005 Master in de Ericksoniaanse Hypnose.
Op dit moment is ze, uniek in de wereld, in opleiding bij Anné Linden om erkend te worden als Ericksoniaans Hypnose trainer.

Wil je meer weten over de achtergrond van Ericksoniaanse hypnose, kom dan gerust eens naar een gratis info avond. Je krijgt er informatie over de mogelijkheden van één op één begeleiding en over de opleiding.

 

De prijs voor een sessie Ericksoniaanse Hypnose is € 100,00
Een sessie duurt gemiddeld anderhalf uur.

 

Voor het maken van een afspraak, kan je mailen naar Emilie via emilie@happycoach.be

Of bellen naar 0476 54 00 36